Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Wij van The Travel Company Reisbureau van Betuw houden van natuur en cultuur. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij het prachtige en veelzijdige Zuid-Afrika als een van onze specialisaties hebben opgenomen in ons aanbod. Wilt u dan ook een reis op maat door Zuid-Afrika, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Informatie Zuid-Afrika

De republiek Zuid-Afrika ligt op de meest zuidelijke punt van Afrika en is ongeveer 33 keer groter dan Nederland. Het land grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden en voor een deel in het oosten aan de Indische Oceaan en in het noorden en noordoosten aan de landen Namibië, Botswana en Mozambique. Middenin Zuid-Afrika ligt het koninkrijkje Lesotho en Swaziland. Het land is uniek wat betreft verscheidenheid in landschap, cultuur, flora en fauna. Zuid-Afrika heeft zee, bergen, woestijn en groene graslanden, dus een erg gevarieerd landschap. De verscheidenheid van het landschap heeft automatisch tot gevolg dat flora en fauna enorm afwisselend zijn.

Klimaat

Het klimaat is van gematigd maritiem tot tropisch en alles wat daartussen zit. Bijvoorbeeld, de regio rond de Kaap kent de vier jaargetijden, die overigens net tegengesteld lopen aan Europa en waarbij op 21 december de zomer begint. In het noorden en noordoosten van Zuid-Afrika kent men geen zomer en winter maar spreekt men van natte en droge jaargetijden.

Dieren

Als het gaat om diersoorten heeft Zuid-Afrika waarschijnlijk de meest indrukwekkende hoeveelheid ter wereld. Er leven 290 verschillende landzoogdieren en een kleine 800 verschillende vogelsoorten.

Bevolking

Ten slotte heeft Zuid-Afrika ook een multiraciale samenleving, waarin de Zwarte bevolking, Indiërs, Chinezen, Maleiers en Zuid-Afrikanen van Europese afkomst allemaal volgens hun eigen cultuur leven. Met deze verscheidenheid aan tradities komt je vanzelf in aanraking tijdens de maaltijden. Op het menu staan Hollandse stamppotten tot  sosatie (saté) en bobotie en natuurlijk mag de Zuid-Afrikaanse ‘braai’ (barbecue) zeker niet overgeslagen worden.

Kortom, er is zoveel om van te genieten in dit prachtige land, dat een bezoek voor iedereen de moeite waard is. Er is voor iedereen wat te beleven, van uitdagend en avontuurlijk tot het genieten van de rust, de ruimte en schoonheid.