Kwazulu-Natal

Kwazulu Natal

Kwazulu Natal is een van de kleinere provincies van Zuid-Afrika, maar wel een van de interessantste.  Naast overweldigend natuurschoon en wildreservaten vind je hier ook de prachtigste stranden van het land. De provincie strekt zich uit van Port Edward in het zuiden tot Swaziland en Mozambique in het noorden.

In het westen van Kwazulu Natal ligt het uKhalamba-Drakensbergen Park met de magnifieke Drakensbergen. Meer in het binnenland bieden de Midlands een weelderig groen landschap met vele historische stadjes. Hier hebben vele veldslagen plaatsgevonden, eerst tussen de Boeren en Britten tegen de Zoeloes, later de Boeren tegen de Britten.

Hoewel ze lang zo bekend niet zijn als het Krüger nationaal park, biedt de provincie een aantal wildreservaten waar je de Big Five kunt vinden. Hluhluwe-iMfolozi is weliswaar een stuk kleiner dan Krüger maar tegelijkertijd veel ongerepter en woester. iSimangaliso Wetland park is de eerste natuurlijke werelderfgoed site van Zuid-Afrika met maar liefst vijf onderlinge verbonden ecosystemen.

Natuurlijk mag een bezoek aan een van de prachtige stranden van Kwazulu Natal niet ontbreken. Door het gunstige subtropische klimaat kun je hier 12 manden per jaar terecht.

Kaart Kwazulu-Natal

Kwazulu-Natal

Durban
Ladysmith
Pietermaritzburg
Sodwana Bay
Umhlanga Rocks