Gauteng

Gauteng

Gauteng is de kleinste van de negen provincies van Zuid Afrika en tevens de dichtst bevolkte en sterkst groeiende provincie. De naam Gauteng is letterlijk “Plaats van Goud” wat natuurlijk alles te maken heeft met het goud dat hier gevonden is. De provincie biedt een aantal geweldige bars, cafés en shebeens (herbergen) in de steden en townships. Sommige hotels hebben iconische bars die de menigte aantrekken. Meestal zijn dat de beste plaatsen om te zien en gezien te worden terwijl u geniet van een Zuid-Afrikaans biertje of een cocktail.

Een bezoek aan een township in Gauteng is een geweldige belevenis. Veel Zuid-Afrikanen wonen in de townships en bezoekers worden aangemoedigd om te praten met de lokale bevolking en te zien hoe het leven in een township is. Soweto is de meest iconische township van Zuid-Afrika, afgezien van zijn historische achtergrond zijn er shebeens, restaurants en buitenactiviteiten.

Naast de grote stedelijke gebieden zijn er ook vele attracties zoals bijvoorbeeld Dinokeng Game Reserve, het enige game reserve in Gauteng waar de “Big Five” voorkomt, daarnaast Pretoria National Botanical Garden en Magaliesberg mountains.

Gauteng is een veelzijdige provincie, enerzijds theaters, winkels, restaurants, bars, musea, historische gebouwen in de steden, anderzijds de prachtige natuur in de game reserves en de bergen.

Kaart Gauteng

Gauteng

Johannesburg
Kempton Park
Pretoria
Soweto
Vereeniging