Limpopo

Limpopo

Limpopo is de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika en grenst aan Mozambique, Botswana en Zimbabwe. Het ligt verder weg van de andere toeristische trekpleisters, maar is erg aantrekkelijk door de malariavrije wildparken en de UNESCO werelderfgoedsite Mapungubwe.

In deze provincie vind je ook veel cultureel erfgoed. Je vindt hier onder andere houtsnijders, pottenbakkers, legenden en mythen en zelfs een regenkoningin.

Limpopo heeft maar liefst drie nationale parken, het Krüger nationaal park, het Marakele nationaal park en het Mapungubwe nationaal park. De Big Five kun je vinden in het Krüger nationaal Ppark en het Marakele nationaal park. Het Mapungubwe nationaal park is van belangrijk cultureel en historisch belang, daarnaast is er ook veel wild en mogelijkheden om vogels te observeren.

Er is een grote diversiteit in landschap. Oude boerderijen en ranches zijn veranderd door lokale landeigenaren en vormen nu het Waterberg biosfeerreservaat. Het reservaat zit vol wild, vogels en honderden plantensoorten. Verder naar het noorden wordt het bergachtige gebied van Soutspanberg gevormd.

Kaart Limpopo

Limpopo

Bela Bela
Haenertsburg
Modimolle
Musina
Polokwane