Noordwest

Noordwest

De Noordwest provincie is met een oppervlakte van 106.000 vierkante kilometer één van de kleinere provincies van Zuid Afrika en grenst in het noorden aan Botswana en de Zuid Afrikaanse Provincies The Northern Cape in het westen, Gauteng in het oosten, Limpopo in het Noord Oosten en Vrijstaat in het Zuiden. Noordwest is met name bekend door zijn mijnbouw, er worden hier o.a. platinum, goud en diamanten gevonden.

Noordwest is bij uitstek geschikt voor het spotten van de “Big Five” die zich zowel in Pilanesberg Game Reserve als Madikwe Game reserve veelvuldig laat zien. Voordeel is dat het hele gebied malaria vrij is. Houd je van luxe en amusement dan is wellicht Sun City een goede keuze, hier vindt je luxe hotels, ’s werelds mooiste golfbanen, casino’s, golfslagbaden en nog veel meer activiteiten.

De Noordwest provincie herbergt ook nog 2 Unesco World Heritage Sites, Vredefort Dome is ’s werelds grootste krater ontstaan door een meteoor en Taung waar de oudste menselijke resten gevonden zijn.

 

Kaart Noordwest

Noordwest

Brits
Klerksdorp
Mahikeng
Potchefstroom
Rustenburg